29 Οκτ 2014

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ -ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ



·        Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY !
·        AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ -
 ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ
   
Θρηνήσαμε ένα ακόμα θύμα του απαρχαιωμένου τραμ-τραίνου (που δεν μπορεί να φρενάρει ούτε να κάνει ελιγμό όπως όλα τα οχήματα που κινούνται στην πόλη). Το τραμ σκότωσε την γυναίκα στον Φλοίσβο την ώρα που περνούσε τη διάβαση και την παρέσυρε παρακάτω, όλα αυτά φαίνονται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν.
Να υπενθυμίσουμε ότι για το οικολογικό τραμ οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν πληρώνουν για τα πρώτα 100.000 ευρώ της αποζημίωσης (για το «κακό» αυτοκίνητο το ποσό είναι 500 ευρώ!)
Όπως μάθαμε μετά από πρόχειρη έρευνα, η άτυχη γυναίκα γύριζε από εργασία και δεν ήταν «γριά» όπως κάποιοι ανέφεραν (όχι βέβαια ότι το τραμ δικαιούται να σκοτώνει ηλικιωμένους).
Ειλικρινά λυπόμαστε βαθιά που κάποια ΜΜΕ μετά από κάθε θάνατο που προκαλεί το τραμ βγάζουν μόνο ορισμένους που δηλώνουν πάντα το ίδιο: «δεν έφταιγε το τραμ! ο πεζός ήταν απρόσεκτος! ήταν γέρος! δεν έβλεπε καλά! δεν άκουγε καλά! ήθελε να αυτοκτονήσει! κτλ.» Ποτέ δεν ακούσαμε κάποια ευθύνη του τραμ!
Καλά οι συγκεκριμένοι «παρατηρητές» που πάντα «τυχαία» βρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος αφού τόσο νοιάζονται και βλέπουν τον συνάνθρωπό τους να κινδυνεύει, γιατί δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν ;
Εκτός από θλίψη αισθανόμαστε και ντροπή !
    Επαναλαμβάνουμε τις επικαιροποιημένες θέσεις της ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ, υπό το πρίσμα της σημερινής φτωχοποίησης του Έλληνα Καταναλωτή

1.   Άμεση διακοπή της λειτουργίας του τραμ, καμία επέκταση του.
2.   Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα του τραμ.
3.   Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για τα 339.000.000 ευρώ Έλλειμμα της «τότε» Τραμ ΑΕ και απόδοση ευθυνών.

ΥΓ. Κάνουμε έκκληση σε ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΜ στον Πειραιά να ακυρώσουν και να σταματήσουν, αυτό που δεν θέλουν οι Πειραιώτες:
κ.κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, ΦΑΣΟΥΛΑ(πρώην Δημάρχους Πειραιά), ΛΙΑΠΗ(πρώην Υπουργό), ΔΡΙΤΣΑ(δημοτικό σύμβουλο και βουλευτή), ΜΙΧΑ(Πρώην Νομάρχη), ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ, ΠΟΛΥΖΟ(καθηγητές). Καθώς και από τους εκπροσώπους των εμπόρων-επαγγελματιών κ.κ. ΖΗΣΙΜΑΤΟ, ΠΟΛΙΤΑΚΗ, ΚΟΡΚΙΔΗ, ΜΑΝΕΣΙΩΤΗ. Περισσότερα στην http://tinyurl.com/oxitram-130614
 Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη  5η Νοεμβρίου 2014 δικάζεται στο Σ.τ.Ε.  η προσφυγή του ΙΝΚΑ και των δημοτών του Πειραιά, να είμαστε όλοι εκεί!

1 Οκτ 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΡΑΜ



·        Πανευρωπαϊκό κίνημα: TRAM NO WAY !
·        AMYNA ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
Κατά τις παρεμβάσεις και τα σκαψίματα
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΡΑΜ
 Ο Μπάμπης Δεληνταδάκης δημότης Πειραιά, Ειδικός Γραμματέας του ΙΝΚΑ, και μέλος της ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ κατέθεσε (μέσω πληρεξουσίου δικηγόρου) καταγγελία στον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Πειραιά και στο Α.Τ. Πειραιά, για τις παρανομίες κατά τις παρεμβάσεις και τα σκαψίματα με σκοπό την έλευση του καταστροφικού τραμ-τραίνου στην Πόλη μας.
Στην καταγγελία εντοπίζονται: η παράνομη μετατόπιση των φρεατίων της ΕΥΔΑΠ, το κλείσιμο πρόσβασης στο γηροκομείο Πειραιά «Άγιος Νεκτάριος», παράνομες κοπές δέντρων που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και η έλλειψη εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), η απόφαση που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.)…

Επίσης και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην πόλη αν το καταστροφικό και υπερ-ελλειμματικό τραμ-τραίνο εισβάλλει στην πόλη μας: ολική αποξήλωση του πράσινου από όπου διέλθει μείωση των πεζοδρομίων και των δικαιωμάτων των πεζών…
 Οι Πειραιώτες απαιτούν:
Να μην εισβάλλει το τραμ-τραίνο στην πόλη μας.
Να γίνει Δημόσιος Διαχειριστικός Έλεγχος για τα 339.000.000 ευρώ που απωλέστηκαν από το αρχικό κεφάλαιο της τότε Τραμ ΑΕ και να αποδοθούν οι ευθύνες.
Να σταματήσουν αμέσως οι παρεμβάσεις και τα σκαψίματα να αποκατασταθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, να αναιρεθούν οι «μονοδρομήσεις» και να επανέλθει η ομαλότητα στην πόλη μας.
Οι εργολάβοι να περιμένουν την οριστική  απόφαση της Δικαιοσύνης και του Σ.τ.Ε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ!
 Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη  5η Νοεμβρίου 2014 δικάζεται στο Σ.τ.Ε.  η προσφυγή του ΙΝΚΑ και των δημοτών του Πειραιά, να είμαστε όλοι εκεί!