4 Δεκ 2015

Η έλευση του άχρηστου και ελλειμματικού τραμ-τρένου στον Πειραιά είναι που μας ταλαιπωρεί.



Η έλευση του άχρηστου και ελλειμματικού
τραμ-τρένου
στον Πειραιά είναι που μας ταλαιπωρεί.

    Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο (εφημ. Κοινωνική 20/11/2015) για την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Δήμαρχο σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν στην πόλη μας:
      ….Επίσης, για το θέμα του ΤΡΑΜ και των έργων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τελικές απαντήσεις από τον υφυπουργό υποδομών κ. Σγουρίδη. Θυμίζουμε ότι προ ημερών το αρμόδιο υπουργείο απάντησε στη βουλευτή Πειραιά κα Σταματάκη ότι το έργο θα ολοκληρωθεί περίπου σε ένα χρόνο, αλλά αυτό το… περίπου, για τον Γιάννη Μώραλη, πρέπει να αποσαφηνιστεί. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα όπως τα έργα που καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, ένα επίσης σημαντικό έργο για την πόλη, που όμως δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. Από την πλευρά του ο κ. Σγουρίδης, δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά.    
    Δεν είναι τα έργα και τα εργοτάξια του τραμ-τρένου που μας ταλαιπωρούν. Είναι αυτό το ίδιο το άχρηστο και επιζήμιο μέσο που ο εκβιαστικός ερχομός του στην πόλη μας κατέστρεψε τον κυκλοφοριακό και αστικό ιστό του Πειραιά. Είναι οι μονοδρομήσεις και οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται εκ του προχείρου, αφού δεν υφίσταται καμία κυκλοφοριακή μελέτη . Είναι αδιανόητο να ισχυριστεί