14 Ιουν 2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (2)

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ    ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


                                            ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ (2)
          Νομικές ενέργειες που εξακολουθούν να διενεργούνται μέχρι σήμερα,σε συνέχεια εκείνων των προηγούμενων ετών:


ΜΑΪΟΣ 2015

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Γεν.Γραμματέα Πολιτισμού κ. Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη και υποβολή φακέλου με υπόμνημα και αποδεικτικά έγγραφα για τις παράνομες ενέργειες σε βάρος των αρχαιολογικών χώρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πειραιά που λαμβάνουν χώρα στην διάρκεια των εργασιών για το Τραμ.

Συνάντηση στο Δημαρχείο Πειραιά με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μώραλη, συζήτηση και  υποβολή φακέλου με υπόμνημα και αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα και αδιέξοδα του έργου.

Παράσταση στο  Συμβούλιο Επικρατείας για την συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως και των προσθέτων λόγων αυτής κατά των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά και υποβολή υπομνημάτων για την ακύρωση του έργου.

Υπόμνημα εμπόρων και ιδιοκτητών καταστημάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με το  οποίο ζητούν να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του Τραμ στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ακυρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Αττικό Μετρό και να ζητήσει ο Δήμος Πειραιά αποζημιώσεις από τους εργολάβους για την μη συμμόρφωσή τους με τους όρους της σύμβασης.



ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

Ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον  Υπουργό κ. Θεόδωρο Δρίτσα,  υποβολή φακέλου με υπόμνημα και αποδεικτικά στοιχεία για τα νομικά και πρακτικά προβλήματα και τα αδιέξοδα του έργου. 


 ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών με την Γενική Γραμματέα
κ. Θεοπίστη Πέρκα, αρμόδια  επί θεμάτων Μεταφορών και Δικτύων, υποβολή φακέλου με αποδεικτικά στοιχεία για τα προβλήματα  του έργου.

Ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Δέδε, αρμόδιο επί θεμάτων Υποδομών, υποβολή φακέλου με υπόμνημα  και αποδεικτικά στοιχεία για τα νομικά και πρακτικά προβλήματα και τα αδιέξοδα του έργου.

Αλληλογραφία και επικοινωνίες για αποστολή στοιχείων στο Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Π.Α.Π.ΕΝ. (Περιβάλλοντος) που έχει λάβει γνώση των καταγγελιών μας για να τις ερευνήσει.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Συνεχείς επικοινωνίες και αλληλογραφία με το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με την διενέργεια ελέγχων και στατικής μελέτης στην γέφυρα της Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη πριν την έναρξη επ’ αυτής εργασιών για την επέκταση του Τραμ.



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Επικοινωνίες με το Υπουργείο Υποδομών για να λάβουμε αντίγραφο της στατικής μελέτης της γέφυρας Γρ. Λαμπράκη που παραδόθηκε τελικά από την Αττικό Μετρό Α.Ε.  στο Υπουργείο. Το αίτημά μας ακόμα δεν έχει απαντηθεί.

Υποβολή μηνύσεως (με αίτημα εφαρμογής αυτοφώρου διαδικασίας) κατά των υπευθύνων της εργολήπτριας εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.» και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την παράνομη κοπή δέντρων στην Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη και την μη τήρηση των συμφωνημένων περιβαλλοντικών όρων κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Υποβολή μηνύσεως (με αίτημα εφαρμογής αυτοφώρου διαδικασίας) κατά των υπευθύνων της εργολήπτριας εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.», της αρχαιολογικής υπηρεσίας Πειραιά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την μη προστασία των αρχαίων καταλοίπων που βρέθηκαν  στην Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη (μπροστά από το Γηροκομείο Πειραια) και την παράνομη συνέχιση των εργασιών του Τραμ στο σημείο  των ανασκαφών και  κατά την διάρκειά τους.  

Αναφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις νέες παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων κατά την διάρκεια των έργων στην λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Αρχαιολόγων σχετικά με τους κινδύνους που δημιουργούνται για την πολιτιστική κληρονομιά του Πειραιά και  τις   παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και των αρχαιολογικών χώρων κατά την διάρκεια των έργων της επέκτασης του Τραμ. Διενεργείται έρευνα από την Πρόεδρο του Σωματείου κ. Όλγα Σακαλή.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά για την μη ορθή και έγκαιρη επεξεργασία των δικογραφιών που έχουν σχηματισθεί για παρανομίες στα έργα του Τραμ και την μη εφαρμογή της διαδικασίας του αυτοφώρου κατά των παρανομούντων εργολάβων.

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 11.5.2016 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με ομιλητές αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και θέμα: «Βία σε βάρος των μνημείων- Η περίπτωση του Πειραιά».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του Τραμ στις 8.6.2016 κατά την διάρκεια των εγκαινίων έκθεσης που οργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά μαζί με την Αττικό Μετρό Α.Ε. σχετικά με τις αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί κατά την εκτέλεση των έργων κατασκευής του μετρό στο  Δημοτικό Θέατρο, στην οποία παραστάθηκαν μεταξύ άλλων η Γ.Γραμματέας Πολιτισμού κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ο δήμαρχος κ. Μώραλης, βουλευτές Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γαβρίλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ.